Handleiding automatische overdracht GvO's aan Yuso

Het vernieuwde VREG platform biedt de mogelijkheid om de GvO's van uw installaties in de toekomst automatisch over te dragen aan Yuso. Om die manier dient u niet elke maand manueel een transactie invoeren en zullen de GvO's ook steeds op tijd worden overgedragen aan Yuso.

Hiermee dient u per installatie slechts 1-malig in te stellen dat GvO's moeten worden overgedragen aan Yuso. Op die manier bent u zeker dat de contractuele verplichtingen om de GvO's binnen de 3 maanden na productie over te gedragen aan Yuso zeker wordt gerespecteerd en dient u dus in principe niets meer te doen eenmaal deze automatische transactie correct is ingesteld.

1. Log in op de certificatendatabank van de VREG via de volgende link

(Klik hier indien je een foutmelding krijgt bij inloggen)

2. Ga naar de tab transacties en kies voor automatisch verkopen.
Screen Shot 2016-12-08 at 11.27.52.png 117.62 KB

3. Druk op de knop "Zoeken" om meteen een overzicht te krijgen van al uw installaties.
Screen Shot 2016-12-14 at 09.11.36.png 173.88 KB
4. Druk op de knop  "beheer installatie" onder automatisch verkoop aan een andere partij.
5. U  komt nu op een nieuwe pagina met onderaan een knop voor het toevoegen van een automatische verkoop.  Druk op deze knop om de automatische transactie in te stellen.
Screen Shot 2016-12-14 at 09.17.50.png 75.32 KB
6.  Vul in de popup de juiste gegevens in:
  • Koper: Yuso
  • Prijs : 0 euro
  • Type Certificaat: Garanties van Oorsprong Groene stroom
     en druk op "Bevestigen".
Screen Shot 2016-12-13 at 15.37.01.png 138.76 KB
7. De toegevoegde transactie staat nu in de lijst van automatische verkopen.
Screen Shot 2016-12-14 at 09.31.59.png 55.33 KB

8. Indien u meerdere installaties beheert dient u stap 2 tot 7 te herhalen voor al uw installaties.

9. MERK OP dat de GvO's die momenteel in uw portefeuille zitten nog niet automatisch worden overgedragen. Deze automatische transactie is enkel van toepassing voor nieuwe GvO's die u ontvangt. Om uw huidige certificaten over te dragen is een manuele transactie nodig.