Artikelen over: Garanties van oorsprong en certificaten

Automatische overdracht van GvO aan Yuso

Het vernieuwde VREG platform biedt de mogelijkheid om de GvO's van uw installaties in de toekomst automatisch over te dragen aan Yuso. Op die manier dient u niet elke maand manueel een transactie in te voeren en zullen de GvO's ook steeds op tijd worden overgedragen aan Yuso.

Hiermee dient u per installatie slechts éénmalig in te stellen dat GvO's moeten worden overgedragen aan Yuso. Op die manier bent u zeker dat de contractuele verplichtingen om de GvO's binnen de 3 maanden na productie over te dragen aan Yuso zeker wordt gerespecteerd en dient u in principe dus niets meer te doen eenmaal deze automatische transactie correct is ingesteld.

Log in op de certificatendatabank van de VREG via deze link.

(Klik hier indien je een foutmelding krijgt bij inloggen)

Ga naar de tab transacties en kies voor automatisch verkopen.Druk op de knop "Zoeken" om meteen een overzicht te krijgen van al uw installaties.Druk op de knop "beheer installatie" onder automatisch verkoop aan een andere partij.
U komt nu op een nieuwe pagina met onderaan een knop voor het toevoegen van een automatische verkoop. Druk op deze knop om de automatische transactie in te stellen.


Vul in de popup de juiste gegevens in:
Koper: Yuso
Prijs : 0 euro
Type Certificaat: Garanties van Oorsprong Groene stroom
en druk op "Bevestigen". 


De toegevoegde transactie staat nu in de lijst van automatische verkopen.Indien u meerdere installaties beheert dient u stap 2 tot 7 te herhalen voor al uw installaties.

MERK OP dat de GvO's die momenteel in uw portefeuille zitten nog niet automatisch worden overgedragen. Deze automatische transactie is enkel van toepassing voor nieuwe GvO's die u ontvangt. Om uw huidige certificaten over te dragen is een manuele transactie nodig.

Bijgewerkt op: 03/08/2020

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!