Artikelen over: Batterijprojecten

Is een batterij interessant voor jouw bedrijf?

Er bestaat geen absolute variabele die kan aanwijzen of een batterij-systeem al dan niet voordelig zal zijn. De haalbaarheid voor batterijopslag in uw bedrijf hangt met verschillende factoren samen waarbij een simulatie de gemakkelijkste manier is om de verwachte inkomsten te berekenen. Volgende elementen kunnen een positieve invloed hebben:
Hoge injectiehoeveelheid: alle injectie in de batterij proberen op te slaan is quasi nooit rendabel. Daarentegen is het maximaliseren van het gemiddeld percentage dat de batterij dagelijks opgeladen wordt een veel betere strategie. Hierbij moeten we evenwel rekening houden met het feit dat op zeer zonnige dagen de batterij heel snel tot 100% zal opladen, terwijl op sterk bewolkte dagen tot 50% opladen al een uitdaging betekent. Daarenboven geldt voor batterijen een schaalprincipe, waardoor een groter opslagsysteem minder zal kosten per capaciteits- of vermogenseenheid. Door deze 2 factoren heeft een hoge injectiehoeveelheid een positieve invloed op het te verwachten rendement.
Laag aansluitingsvermogen: Netbeheerders en de overheid zullen een lager tarief aanrekenen afhankelijk van de jaarlijkse afname en het type aansluiting. Indien u een hoger tarief betaalt voor uw netkosten, zal er meer bespaard kunnen worden door in de installatie van een opslagsysteem, wat als gevolg een positieve invloed zal hebben op het te verwachten rendement.
Piekmeting: gemiddeld zien we een hogere rendabiliteit bij sites met piekmeting. Hierbij zal de combinatie van peak-shaving in de wintermaanden en load balancing in de zomermaanden vaak optimaal zijn.

Denk je dat jouw aansluitingspunt voldoet aan deze voorwaarden? Neem dan contact op met info@yuso.be en dan maken wij vrijblijvend een analyse.

Bijgewerkt op: 20/05/2020

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!