Artikelen over: Batterijprojecten

Rol van Yuso voor batterijprojecten

Yuso is 5 jaar in België actief als opkoper van groene stroom uit grotere PV installaties (vermogen > 10 kWp). Hiervoor heeft Yuso toegang tot de distributie- en hoogspanningsnetten alsook tot de Belgische elektriciteitsbeurs Belpex (www.belpex.be). Hierdoor is Yuso ook ideaal gepositioneerd voor de aankomende grootschalige doorbraak van opslagsystemen.

Intern herbergt Yuso meer dan 25 jaar ervaring in de Belgische energiemarkt. Op basis daarvan kan Yuso besparingen op uw energiefactuur optimaliseren. Het Yuso Inside concept verwijst naar een slim algoritme waarmee een batterij kan worden aangestuurd teneinde uw energiefactuur zo laag mogelijk te houden. Daarenboven verleent Yuso markttoegang voor uw batterijsysteem om resterende flexibiliteit te verzilveren. Zo kan Yuso zelf uw investering in een batterij co-financieren om de terugbetaaltijd nog interessanter te maken.

Opslag van energie maakt het beter afstemmen van vraag en aanbod binnen de groothandelsmarkt voor elektriciteit mogelijk.
Yuso Inside zorgt ervoor dat uw overtollige zonnestroom intelligent opgeslagen wordt in de batterij en het overschot aan injectie (bij een volledig opgeladen batterij) in de markt wordt ingezet. Hierbij houdt het algoritme rekening met de lokale load balancing of peak shaving zodat geen afbreuk wordt gedaan aan uw inkomsten.

Yuso levert zelf geen batterijen af, maar ageert enkel als beheerder van de batterij. Als onafhankelijke partij kan Yuso de specificaties van diverse soorten batterijen overwegen om de beste opties aan u voor te stellen.

Bijgewerkt op: 03/08/2020

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!