Hoe een batterij-analyse aanvragen

Om een haalbaarheidsstudie voor een batterij-systeem aan te vragen gaat u als volgt te werk:
  1. Toestemming verlenen aan Yuso om de historische meetgegevens op te vragen bij uw netbeheerder. Gelieve hiervoor dit formulier in te vullen met zowel jullie injectie- als afnamemeter en te ondertekenen via sms.
  2. Om op een juiste manier de besparingen te berekenen, moeten we weten welke kosten de netbeheerders aanrekenen. Een tariefcode (bv. T11) of het type aansluiting (bv. TRANS-LS piekmeting, 26-1 kV HOOFDV piekmeting, …) is voldoende om uw kostenstructuur te kennen. Dit kan steeds aangevraagd worden bij uw energieleverancier.  Alternatief stuurt u ons een recente verbruiksfactuur.
  3. Als laatste moeten we het verschil kennen tussen de energieprijs (zonder netkosten en toeslagen) die u betaalt bij afname en deze die u krijgt voor uw injectie. Indien u klant bent van Yuso kennen we natuurlijk de prijs die u krijgt voor uw injectie in onze systemen en hebben we enkel de energieprijs die u betaald voor u afname nodig. Deze waarden zouden steeds rond de 0.04 en 0.06 EUR/kWh moeten liggen. 

Het ingevulde formulier uit 1 wordt vervolgens naar de netbeheerder gestuurd ter opvraging van de meetgegevens. Bij ontvangst van deze gegevens, maakt Yuso zo spoedig mogelijk de analyse, waarna de resultaten met u worden gedeeld. Het verdere contact gebeurt dan per e-mail. 

Als klant van Yuso is een analyse gratis, wacht dus niet langer!

Geen klant van Yuso? Een analyse kost € 250 (excl. btw). Deze kost wordt terugbetaald bij effectieve realisatie van het project.

Was dit antwoord nuttig?